Ilmastokokous etänä?

Ylen uutisen mukaan Indonesiassa, Balin saarella järjestetään 3. – 14. 12. YK:n suuri ilmastonmuutoskonferenssi, jonka tarkoituksena on aloittaa neuvottelut Kioton ilmastosopimuksen jatkamisesta.

Valtiot miettinevät edustajiaan kokoukseen sekä näille agendaa matkaevääksi. Avustajat varaavat majoituksia sekä tilaavat riittävän määrän lentolippuja. Ketkä kelpaavat bisnekseen ja ketkä turistiluokkaan. Ketkä viiden, ketkä neljän tähden hotelliin. Kokouksen agenda lienee jo hahmollaan, seremonioineen ja juhlaillallisineen. Osallistujat miettivät, että pärjääkö entisillä vai pitääkö hankkia uusia vaatteita, jakku- ja iltapukuja.

Mitä, jos konkretian eleenä luovuttaisiin tästä poliittisesta turismista, joka irvokkaasti jättää melkoisen hiilijalanjäljen? Etäneuvottelutekniikat ovat jo sen verran kehittyneitä, että kukin maa voisi hoitaa tonttinsa toimistoltaan käsin.

Vai olisiko videoneuvottelu kuitenkin kovin tylsää? Onko sillä maailmaa pelastava vaikutus, että eri maiden johtajat tervehtivät toisiaan symbolisilla poskipusuilla, esittävät huolestuneita mutta toivon kipinän sisältäviä puheita toisilleen, näyttäytyvät rinnan uutisvalokuvissa?

Advertisements

Author: guitarkonkari

Kirjoitan tänne ajatuksia harrastuksistani sekä muista asioista. Twitter: @guitarkonkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s